gyengül a nap kúszik a fagy
a rest jószág fel a fára
koponyához koccan az agy
fogvacogás ritmusára
testüregben dermed a nedv
élvezetből elég mára
idegszálon függ-leng a kedv
dől a tervek kártyavára
láthatárt szel a hideg kés
a téli est mint a pára
oszlik a fény gyászjelet vés
árnyékot a ház falára