Csendesen esik egész nap odakint.
Belerévülök a rőt arany levélszőnyeg
Puhaléptű döbbenetébe. Korán esteledik.
Mintha nem is lett volna tegnap még tikkatag nyár,
Elfutó szeptemberi forróság, máris telet idéz ránk
Az október, s a november krizantémos emléközönében
Már újra csosszannak a december öreg léptei.