Hajnalok vakuló ködében ívet fog,
S odatapad csend a homlokunkhoz.
Mint fázós- betegen reszkető, kínlódó
Kéz, mely görcsösen próbálja
A lázban vergődő fej gondolatait
Gördülékeny folyamattá alakítani,
Megőrizve az ősi, figyelmező alázatot,
A munka összhangzattanát.