Bodicsek
Emlékszel, hányszor kérdeztem
hogy hívják azt a vidám közgazdászt
aki a jéghoki szövetség elnöke
és akinek a felesége azt kiabálta a szobából
drágám ki az a bodicsek, állandóan emlegetik
és aki éjszakánként szívesen támasztotta a pultot
hogy másnap jobban tudjon dolgozni
és aki mellesleg
az új gazdasági mechanizmus atyja volt?
Mint ahogy az új acél késfenő
technikáját se bírtam megjegyezni
mindig behoztam a nagy kést és a fenőt
és előtted próbáltam alkalmazni a tanultakat
miszerint a kést faragjuk
illetve dehogy, a késsel faragunk valamit
nem mondhatom
hogy lehengerlő volt a próbálkozásom
hasonlóképp a gőzös vasaló
vízkő mentesítése is
komoly dilemmának bizonyult
mindig elfelejtettem
hogy a gombot jobbra vagy balra csavarva
kell kilazítani (egyébként is utálom
a gőzölgő vasalót rázogatni
de hiszen úgyis te vasalsz
mindig azt mondod szeretsz vasalni
mert ilyenkor anyádra emlékezel)
Ez nem jelenti azt
hogy rossz lenne a memóriám
sőt bizonyos dolgokban
jobban működik mint másoké
de erre nem akarok példákat sorolni
mert a lányom biztosan hosszúnak találná
mint a Bogarak című versemet
- ez nem a reklám helye -
és egyébként is Keller D. szerint
a jó hír unalmas
senkit nem érdekel
hogy a hengerkerekítő gyárban
hogy lehet 5 millió Ft-ot megtakarítani csak az
hogy sikkasztottak el ugyanennyit
dicsekedni sem akarok
szerénynek lenni sokkal jobb befektetés
meg aztán ki tudja
az előzmények után
hinne-e nekem valaki
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.