Obligát
Borzasztó hatalom! merre viszed kezét
Annak; kit leigáz parttalan árvizű
Örvénylő folyamod. Hagysz-e elég reményt
Felvértezni; ki lágyszivű.
Könnyek zápora hull; Mária lábnyomán
-Kálvárya porán- nyílik a szép virág;
Szegfű: mint a remény; a hit; a sír. Pogány
Szentek közt; mi az obligát?
Mossák a kezüket; mert a jog engedi!
Krisztus, vagy Barabás; ünnepi jogszabály.
Mert a nép szava szent ! Szellemetek csökött;
Kéjsóvár beletek szeme!
A törvényeitek terheit osztva szét;
Homlokszíjatok szélesedik csupán:
Álszent, képmutató; mesteri átverés.
Minden tettetek egy kufár
Árus tette csupán; és piacon való
Stréberségetek; az szóba menedzselés
Önnön célotok és helyzetetek miatt
A mandátumotok felé.
Terhek súlya alatt roppan az öntudat,
És a nép: szava; négy év- mely adott- tiéd !
Ösztönzésed: a szív és a morál legyen;
És meglátjuk a szebb jövőt !
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.