Gõzben
Hat pár láb a gőzben
Nyirkos törölközőben
Ülök, s felforr a sötét,
izzadt csempe ég
combom alatt
s izzik bőrömön a víz
lebegnek a páracseppek
verítékes, kába testek
két férfi szembe a padon
szavukat hallgatom
azték hercegnő szép ruhában
tizenöt whiskys éjszakában
vadászaton jártak az urak
s az élet édes, szabad
nem fogy a vad
csak az éjszaka
azt zokogta a cigarettafüst
a menedzser és a doktor
kevély a lány
kevés a bár.
Nekem most
le kell hűtenem magam.
Tizenhat fokon ázunk,
wellness áruházunk
első emeletének foglya
lélegzetvisszafojtva
minket figyel,
három ember
sorsokat számol
az éjszaka könyvéből
s a sötéthajú jogásszal
a merülőben összeér a lábunk.
Megint a gőzben fázom
a doktor teniszbajnok volt
de hallgat
lábujjam meg már csempét kapargat
bírjam még, maradjak
de fáradok
kifullad karom
whisky nélkül nem megy
ez a huszonnégyórás maraton.
Tavaly nyáron, Siófokon
ott álmodott ébren
a gőzkamrában
két férfi a padon.
Nyomoztam utána. Sajnos
Ez most már bizonyított,
Nincs a távolban sem azték rokon.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.