meglepettem láttam,
hogy a buszon mellettem álló,
kotorászik a kosaramban.
szürke garbóját panyókára vetve
próbálta eltakarni magát.
– Nincs benne érték. – mondtam,
ahogy kosaram közelebb húztam
s a gyomrom remegett.
meglepődött,
de öntudatosan tegezett,
hogy egyből tudta,
ezzel fogok jönni.