Óda a hitveshez
Ó, édes hitvesem, hiányzol énnekem,
Te légy az esti énekem,
Szerelmem oltárán mámorító virágom,
Melynek illata csukja le szemem.
Engedd, hogy fürödjem szemed kékjében,
Hogy megifjodjon testem szelíd medrében.
Érezzem azt, hogy nem feledsz,
Mert forró szívedben meglelhetsz.
Ah, mily öröm ez énnekem,
Álmodni sem tudnék ilyen képet.
Lelkem, szerelmem duzzad keblemben,
Tudom, - szeretjük 'kettőnket."
Dalolj, s kacagj fülembe,
Hisz' érezheted, hogy szeretlek.
Susogj nékem vidámat,
Meglásd mennyire imádlak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.