Szilencium!
Szilencium!
Halgass, rejtőzz, s titok legyen,
Mit érez és óhajt szíved,
Lelked mélyén suhanjon át,
S csituljon el a néma vágy,
Mint fényes éji csillagok,
Csodáld csak őket - és ne szólj!
Hogy' tárja fel a szív magát,
Megért-e téged bárki más,
Megérti-e, benned mi él,
Kimondott gondolat, ha kél -
Hazug. A forrás felzubog,
Oltsd szomjad így el - és ne szólj!
Csak tudd, magadnak hogyan élj,
Egész világ a lelked, mély,
Titkos, varázsos gondolat,
Mit elfojt lárma s utcazaj,
A nappal fénye szerteszór,
Figyelj dalára - és ne szólj!
Fjodor Mihajlovics Tyutcsev: Silentium! c. versének fordítása
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.