Szilágyi Erzsébet
Rendhagyó galéria
Hunyd be szemed, s láss csodát,
Virágfürtös almafát,
Tóra hajló fűzeket,
Vadvirágos réteket,
Vízen húzó vadkacsát,
Riadt szemű őzgidát
Gólyafészket háztetőn,
Ménlovat a legelőn,
Parasztházat patakkal,
Templomtornyot haranggal,
Nehéz lombú tölgyeket
Hótakarta völgyeket,
Szántóföldet, zöldülőt,
Napraforgót, nevetőt,
Naplementét hegy mögött,
Korsót, mely épp eltörött,
Csendéletet almával,
Konyhabelsőt fatállal,
S íme a nagy bánatom,
Véget ért a tárlatom.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|