Dickinsonból
Mikor este hazaérve
mint hajó a dokkban, nem lelem helyem,
hogy teát főzzek vagy kávét,
úgy tűnik, nem döntöm el már sosem,
ha bekapcsolom a tévét,
csatornákat váltogatok félhülyén,
farmerom kecsöppel öntöm
le és a tojás is csak félkemény,
mint lövedék a csőben,
fekszem éjjel pokrócba csavarva:
"Életem - töltött fegyver"
- úgy gondolok rád, akár a ravaszra.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Másik hely, másik idõ (Budapest, 1999)
Kiadó: Széphalom Könyvmûhely