mindenhol
megtalálható, persze nem lehetsz benne biztos
sosem, hogy ott van, még akkor sem, ha pontosan
megfogalmazod a helyét, de még akkor sem, ha átteszed
egy végtelenített pályán száguldó vonatra, vagy ha
beülteted magad mellé a városligeti tavon, ha az aszfalton
megrajzolod a körvonalát, úgy
hogy az árnyéka eltakarja a házakat.
szivárgó mindent-
látást tételeznél pedig ezzel, együttélést a borozgató pincelakókkal,
az örök kukkolók semmihez se fogható
boldogtalanságával, megtalálhatóvá tennéd így
a szélbe morzsált kövek hangjában, a
síneken dübörgő kerekek lenne az ő zuhataga.
öregemberek könnye.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.