akár
feloldozást is nyerhetek. ha tovább
viszem. ha kioltva arrébb. ha úgy viselkedem
vele, mint véletlen létezővel, mint magammal, mint
az elnyűtt szemű öregekkel. szavakkal próbálom beültetni.
rosszillatú szelek árnyékát hordozom. pózaim
hullafoltjairól készült, és nem tudom milyen okból tárolt
felvételeket.
megvisel mindannyiunkat a tavasz. ma
csak gyíknak lenni lett volna jó. sütkérezni a fehér
mészköveken. lesni hangyára. óvatlan röpködőkre. figyelni
ahogy forrósodnak belül a lendülni akarások. elnyomni
a gyerekzsivaj okozta irtózatot. várni a hűvösödő
este nyugalmát. a semmit is. úgy nyitni békét
magam felé hogy tulajdonképpen nem is viseltem
háborút a világgal.
vagy mert viselhetetlenek voltak. iránytű nélkül
meneteltem a széttaposott búzaföldeken. kongó
harangütések mérték bennem a befogadásomra képtelen időt.
a házak repedésein át
közlekedtem utak helyett. elhittem
a nyomtalanságom. ahogy elhiszem azt is
hogy minden reggel fel fogok ébredni. elhiszem
az élükre vasalt nadrágok kietlen
mozdulatlanságát. és.
és a szépségből is valamennyit.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.