fel se
tételezem. fel se.
a tételezés öniróniája, hogy
egy nem létező létezés tételezését
szavatolja, amikor még semmi nem
kényszeríti arra, hogy ezt megtegye.
és mégis. porrá omlik az égetlen agyag.
még a felfoghatóság szintjén. olyan közegben,
amiben se víz, se hit az újrateremtéshez. illetve
(mert ki akarna itt bármit is újrateremteni) magához
a teremtéshez. aminek abszurditását csak az érintetlen
sziklák tudnák felfogni, ha nem lennének azzal elfoglalva,
hogy elemeikre bontassák magukat, utat remélve így
egy általuk magasabbrendűnek tartott létezési forma
felé, ami bizonyára ugyanolyan zsákutca lenne,
mint az alkotás lehetőségének megteremtése
a még kiégetés előtt álló agyagban. nos,
most kimegyek a kertbe, hogy az eső
után burjánzásnak indult gazoktól
megszabadítsam a kertteremtő
akarat jogán, fel se tételezve
hozzá bármiféle okot is.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.