Ferkõ Pista
Víg napja, víg napja Jaj neked, jaj neked
Kél Ferkő Pistának, Immár Ferkő Pista,
Fújja tilinkáját Madárkának hangját
A széles világnak. Molnárné meghallja!
Szállj le madár, szállj le, Húsodat, húsodat
Házam ablakába, Kutyák elé veti,
Házam ablakába, Csontodat, csontodat
Börtön ablakába. Malomkőbe teszi!
Vigyél hírt, vigyél hírt Azt mondják, azt mondják,
Túl a malomházba, Lator Ferkő Pista
Hófehér liliom Harmatos virágot
nyílik ablakába. Leszakajtott volna.
Dalold el, dalold el Nem tenném, nem tenném
Búcsúzó énekem, Amit ti beszéltek,
Nem láthatom többé, Hagyjatok, hagyjatok
El kell felejtenem. Immár békességet!
Légy boldog, légy boldog Molnárné nem hagyott
Fehér liliomszál, Békességet vala,
Megköszönök mindent, Ferkő Pista őtet
Amit nékem adtál. Keze közé kapta.
Szemednek, szemednek Keze közé kapta,
Fényes ragyogását, Megnyuvasztá vala,
Arcodnak, szájadnak Viszik Ferkő Pistát,
Kedves mosolygását. Nem jő többé vissza.
/ A Megrakják a tüzet... dallamára /
2004.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.