G
A tengerekre gondolj a nőkre a vérükre a Holdra
arra a hatalmas kőre a duzzadó hasukra lecsüngő mellükre
gondolj félretaposott cipődre a konyhakövön véres tej
fogadra az asztalon hajszálaidra egy tálcára rajta
a poharakra gondolj a szökőkutakra a madarakra frizbikért
felugró kutyádra szőrébe csimpaszkodó bolhákra a cipekedő
hangyákra a feldobált gyermekekre a kutakra egy lezuhant
műholdra a kondenzcsíkokra felhőkre da Vincire Ikaruszra
és Sziszifuszra persze egy sziklára vagy gondolj egy székre
a lábára a földbe csapódó arcára bombára egy gyümölcsre
az almára és a fákra egy kötélre csomódra a fekvő édesanyádra
egy magasfeszültségű végtelen vezetékre Krisztusod tenyerére
a lecsüngő fejére a dárdahegyről lecsöppenő vérére verejtékére
ráncokon legördülő sós folyókra gondolj a fekete koporsódra
a berogyó sírodra koszos marokban koszos lapátra az égre
emelt szempárra a meggörnyedő hátra a szörnyethalt munkásra
gondolj a drótkerítésbe akadt összetört esernyőre mellette gondolj
a súlytalan mennyországra az űrhajósok lebegésére a tollakra
a feletted csapkodó két szárnyra gondolj és hallgasd
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.