Nem reszkethet tovább a szív,
Nem vergődhet tovább a lélek,
Nem tompulhat tovább a szellem,
Nem veszíthet többet az érzelem,
Nincs hová elhatárolódhatnál,
Kilőttek sáncaidból.
Nem osztanak több koncot,
Romlott alamizsnát.
Vállalnod kell arcod.
Régről vett jövendőbe
Emeld át a lélek igazát.