Merlin búcsúja
Meghagyom néktek a szivárványos áldozatot,
Kósza lelkek ábrándjait, varázslatos éveket,
Széppé szabadult irgalmát a nyári egeknek,
Csönddé olvadó indulatát káprázatainknak.
Meghagyom néktek a főnix szárnyalását,
Tavi tündérek selymesen omló álmait,
Lancelot veretes nyugalmát, túlpartokon
Delelő álmok dérverte alázatát.
Meghagyom néktek a látás hatalmát,
Fénylő érzelmek szabad áradását,
Hitek és káromlások arany-hídjait,
Ha örvénylő folyókon keltek át.
Meghagyom néktek a remete barlangját,
Napnyugaton túl, hová nem ér a fény,
Világtól, ha elvonultok, mert fáraszt a szó,
S áttetsző tündérfátyol a remény.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.