Salak
Fiatal voltál,
mikor a térdedbe fúródott a salak,
,,A bőr alatt halovány árnyék”,
felsebzett, mikor elestél, s mivel
kimosni nem lehetett
halálodig hordoztad.
Kubikgödrökből származik az agyag,
ami a karcagi téglagyárban kiégett,
majd amiből a Lógerban
futópályát raktak;
és ami hamvaid közt
elkeveredett,
és a Bornyúdűlőn sírokra került.
Apa, te engem megsebeztél, s
mégsem tudhatlak a bőröm alatt;
lám így áramlik az anyag,
de nem követheti az élet.
Miért nem vagy
(hogy hordozhas)salak?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Kilincs, 2006/1.