Harsonás bolond
Lázadsz, mikor bűnösök ítélnek el
és béklyót ver rád fegyenc, s gályarab
Megfeszítenek, de mégis élned kell
Hol tűzvész pusztít, s döghalál arat
Nincs jog, nincs törvény, s nincs ki feloldozna
Nem használ már korbács, bilincs, ima
Hű paripát bűntelen ostoroz ma
Nyerget vető idők senki-fia
Félistenek közt sok harsonás bolond
Bőröd izzik, rádfeszül lázmosolyod
Még vonyítasz, csaholsz, értünk haragszol
Szavaidat csontszelek széjjelhordják
Köpd ki rájuk a menny vérgőzös holdját
S imádkozunk érted, ha harang szól
2008 december 12
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.