Örökvasárnap Tihanyban
P. Gy. – nek
A diagnózis után már ide a csücsökbe
utaztak le a delegációk.
Alvást színleltem és vártam a vallomásokat.
De a hallgatás mögött az ő gondjaik álltak:
már csak három szálam van,
hánykor is van este találka
vagy pornót tölt otthon a gép.
Aztán lassacskán elmaradtak.
A kutyát is elvitték, az anyósülésen.
Kezdetben kijártam
az állomásra, az alkoholistákkal provokáltuk
a vágány-mellett-vigyázzanak hangot.
Múlt héten a könyvtárból
dobtak ki végleg
a rákommal együtt, merthogy
miattam ragadnak a férfi magazinok
és állítólag borozni is tilos.
Az orvossal gyakran csevegek telefonon,
fociról meg politikáról.
Kamaszkorom keszthelyi barátnője látott el,
átjárt egy ideig, aztán feladta.
Most borostás vagyok, de nem szúrok senkit.
”a zsenge gyömbért mézben
és tokaji borban kell párolni” -
ilyenekkel szembesülök a receptkönyvben.
A diófa alatt Dacia rozsdásodik.
Kóbor macskák csinálják egymást a hóban
a hátsó budinál.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.