JÓZANON
JÓZANON
Tudok, s miféle rendeket;
harminckét évem ma betelt,
s akár, ha szőlő vére erjed:
gőze öl, de nedve kellem,
hogyha már pohárba merve –
bárki próbálhatja óva
önmagát az itatóban;
úgysem használ, úgysem árt,
részegeké a világ.
De én, a józan, mit tegyek,
ha nem iszom – vagyok kába,
s ha kérdezel – kifakadok,
s ünnepelek – hogyha bomlok,
s ha épülök is – rothadok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.