Autodafé
Kivágott fát kötözök össze
Borítékom az asztalon
Máglyám rakom, alámgyújtok
Olvasd el, hogyha meghalok.
Ha nem halok meg, figyelj kicsit
Gyűjts fát Te is, égjen jobban
Rózsaszínű, olvad bőröm
Arcomon folyik homlokom.
Ha nem halok meg, figyelj kicsit
Szerezzél nagy húsdarálót
Belemászok, tekerheted
Távozok majd sok kis lyukon.
Ha nem halok meg, figyelj kicsit
Derekamra kössél követ
Taszíts hídról a folyóba
Akkor végre ott maradok.
Olvasd hát a levelet, Drága
Benne a végakaratom
Ha úgy tetszik, szakítsd széjjel
Halálomban is meghalok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.