Eljutottam oda, ahonnan nincs felfelé.
Felhők járnak át
ha a földről nézel,
egy vagyok felhővel, heggyel.
Verejtékkel küzdöttem fel magam
a Föld lépcsőin,
hogy ledobjam a gondokat
és mindenki alattam álljon.
Mellettem csak a múlt:
arcul csapnak a zászlók,
egyenrangúak közt az utolsót.
Szikrát vet a csákány a csúcs alatt,
vágtam egy méter követ.
Töltöm a zászlórudak közé,
hogy egy méterrel legyőzzem a múltat.