[megint] rágyújtok
a régi lakásban, itt volt az ágyunk
a falon ölelések és hátatfordítások
árnyéka, a nagy fotel négy lába
nyomott nyoma a parkettában.
A komód mögötti örök takarásba
esve, elhányva félszemére vak
mackó hallgat: piszkossárga
drótszőr, medvetalpa piros
puha filcből, kihullott fűrészpor,
elnémult brummogása. Erős szeszt
töltök pohárba - a felejtésre! -
visszhangoznak nevetések, sírások
félsz-e még?
az ajtó mögötti sötétből szuszogó
egyedülhagyottság néz rám fél
szemével üresen, sarokba dobva.
Felveszem, táskámba rakom.
Pattanás, vakard, ne múljon soha,
tépd a sebeket, vérezzen mindig,
és nézd, egy lehetetlen könnycsepp
útja szemedtől a szádig arcodon
elég már
cigarettám
Felnőttél. Miért kapar mégis e néma
makacs dal füstmarta torkodon?
Hiányzol. Nem, nem félek, talán
csak a magánytól kicsit.
A gangról rácsszeletelte fény
potyog be az ablakon, a csapból
sötétség csöpög. A kulcsot
keresem zsebemben, zárok.
a hamutálba ejtem a csikket
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.