A KIETLEN MÚLT
Öregember toporog a vasút mentén,
s várja, hogy a vonat szabad
utat kapjon, a jelző által.
Szemeit összehúzza, kalapját megemeli,
s visszanéz az egykor otthonát jelentő
kietlen, szürkülő határra.
A vonatot üdvözli, amely innen
messzire elviszi, mert itt már
nem maradt senki, akinek
kalapját megemelheti.
Nem érzeleg, honvágya már
nem fojtja, néz a semmibe,
a tarka mezőre s emlékszik
az elmúlt szép időkre.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.