Hajnali kísértés
Minden reményem eltörött, pedig
én aztán vigyáztam, hidd el.
Mit kezdjek sebeimmel?
Lődörgök az utcán, kóbor ebek
óvnak, különös lidércek.
Emelj, taszíts, csak te védj meg!
Utcaköveken visszhangzik léptem,
s amit elgondoltam némán,
több, mint száz bogaras vénlány
összes látomása. Illesztgetem
a kint cserepeit a benttel.
Küszködök málló/múlékony szerepekkel.
Fényed sárgult, hajnali utcafény,
árnyékom, oly hatalmas úr.
Fázok irgalmatlanul.
Szólongatlak zárt ablakok alatt.
Átkozhatnálak, hiába.
Istenem, ha szeretsz, úgy
gyötörj, jobban, mint ahogy kijárna!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.