Szitok
Mi annyian vagyunk itt kedvesem,
m amennyi ember Hong-Kongban lakik.
Miért van hogy ezt el nem ejthetem,
míg hallgatom a város hangjait:
Nagy város, nagy nép!? Itt az idegen
köti világrésznek tűnt kapcsait.
Vendégük vagyok. Jól bánnak velem.
Mint gyógyfürdőkön túl, nyújtóztam itt.
De mit tudtanak rólam? Mit, e tehenek?
Ha nem is mongolok, de angyalok
lennének, miket felkent rokontalan
tervünk, szívünk a ködre. Itt életemnek
egyetlen tiszta kérelme még van:
az, hogy inni hagyjatok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.