Reális szerelem
Érett nővel kell szerelmet hibázni.
Öreggel, gyermekkel csakis, ha muszáj.
Velejét, lényegét kutatni, s megtalálni.
Életkora a fegyver, bár zsarolni fáj!
Szerelme nem te vagy: élni akarás.
Fintorogj, de ezt szeresd ma benne!
Nem lehet reális, ami nem strapás,
hiába cserélnéd könnyebbre vagy szebbre.
Válassz olyat, ki becsmérlően merész!
Nem kell, hogy szép legyen: lehess a gondja!
Ha megértetsz pár dolgot vele, elég:
megszégyenül, s gondjait visszavonja.
Ne legyen rád finnyás, szeresse a tested.
Kevesebbet ne kérj tőle, mint amire vágynál,
azt tanítsd meg vele, amit igazán szeretne,
ha gyönyört okoznál, ne csak szeméremtáján.
Bolonduljon érted, de azt tudja meg,
hogy az életvágyba még bele is halhat.
Hit legyen, ne kacatszerelem,
s független is, amely túlélni akarhat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.