Kisvárosi bölcsõ
Nem ács az én apám, hanem esztergályos.
Anyám se Mária. Csak a mostohám.
Az Úr Egyfiától mindez túl arányos.
Strapás keresztemet nem vinnéd odább?
Naponta megváltom jegyemet a buszon.
„Csókolom!” – így köszön a gimis diák.
Piacra nem járok, és nem alkudozom.
Angyalom, ha volna, azzal használ, ha árt.
Fejem fölött eztán vigyázzon magára.
Ne röhögje magát halálra miattam.
Ne is akadjon fent villanyvezetéken.
- Kisváros nem Isten. Betlehemi jászol. -
Tegye úgy a dolgát, csak a végén értsem.
Titkolja előlem, csont- és hererákom.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.