A Költészet Napjára, 2007-ben
Attila, ég-királyok
rokona! Tényleg hitted
piros dalod, - az álmát
jajpiros-szép szívednek?
Lehet, hitted, de mégis
szemed a mélyben látott
sötét szakadék szélén
még sötétebb világot.
Te sem tudtad, - ki tudná
mérni e mély sötétet,
s öröklött villanását
örök Vonatkeréknek?
Hidd el, hogy jobb a sírban!
Itt Csillag sír a szívben.
(Vonatkerék-szavakban
szólt csak hozzád az isten.)
Semmi-emberkék járnak
nagynak képzelten s lopnak,
s Téged, a kifosztottat,
újra csak kifosztottak.
A nép? Nincsen, sehol sem.
Lesz-e, egy Messzeségben?
S lesz majd, aki tanítsa?
Egyszerre hiszem, kétlem.
Lesz majd Öröm a Szívben?
Szándék, értelmes, tiszta?
Helyetted "egész néped"
most az Ördög tanítja.
Hidd el, hogy jobb a sírban!
Most Csillag sír a szívben,
s ha tényleg Isten volna, -
vele sírna az isten.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.