Mélység, magasság
Mélység, magasság... megmérnék, de félnek,
hogy kiderül, mit sejtenek: a mély
korántsem mély. S a képzet a magasról
szintén csaló! Benne csak gúny zenél.
Közben a kövek hullnak, egyre hullnak
a gondolatra. Ám, ha tükörbe néz
bármelyik század: mennyi elhitt nagyság
igaz tükörben csupán törpeség!
Tükör-mívesek jönnek, kapzsi érdek
megalkotni ámító tükröket,
melyek számítón csak reményt mutatnak,
s nem a valót, hogy a világ beteg.
Ó, életem, ne tarts a hazugokkal!
Mély és magas emberé nem lehet.
Még nem. Idejét kivárja a Csillag, -
ha kell, megannyi új évezredet.
Csillagom, bátor, ítélő Szabadság
istenjeleként ragyogj, végtelen!
Vérszín Szépséged aki érti, érzi, -
az él. Aki nem, - mind élettelen.
Nagy körforgás, álszeretet-papolda..
Talán hazád ez a gúnyból-haza?!
Hazát Te adhatsz, igaz Szépség, Jóság:
szívmélység és égmagas Csillaga!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.