Pilinszky Jánosnak
LITURGIA
(Pilinszky Jánosnak)
1.
hit
kivülrekesztett tudat
csend
sorsom kereszre feszítve
négy sorban
2.
mégis
ég felé emelt kinyújtott kezek
véres virágal szájában elrepül a madár
csend van
és mégis - mintha delet harangoznának
Jézus széttépett szívében
3.
ergo
láz emészt
holnapra feltámadok
kilőtt madár zuhan a térben
csőrében kétjegyű szám-
- szívem fordulatszáma
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Kölcsönkért alázat (Budapest, 2002)
Kiadó: Széphalom Könyvmûhely