Mennybemenetel
Jolika, aki anyámnak régebben
ezt-azt varrt,
egy héttel ezelőtt odaállt
a szemetes konténer mellé,
vigyázni egy pongyolát.
két napig a kutya észre sem vette,
harmadnapra úgy tűnt el,
nem maradt, ki szólt volna
holléte felől.
aztán ott, ahol a szeméttelep rongybáláiból
varrónők lelke szivárog,
elködlött ő is.
öt éve, mikor meghalt,
ruháit viselték.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.