Imáért, ronggyért
Nappalimban akvárium
elég! Gyűrött az ingem.
Rajta! Sötét pecsét virul
algás csokis most minden.
A túlnyomás mi szétfeszít
ing. Ér üveg jaj reccsen
persze! Tűröm hogy vér meg víz
elfolyjon s én meredten
bámulhatom fehér. A száj
most minden oly világos
bokámig. Ér e korcs dagály
kivérzek vagy. Csak álmos
lettem hiszen. Épp éjszaka
vagy délelőtt vagy reggel?
Nézem. Tört test és. Díszhalak
tátognak el helyettem
még. Dönteni amíg. Tudok.
Maradjak hát vagy menjek.
Imáért rongyért úgy nyúlok
Hogy értenem se. Kelljen
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.