novemberi mértan
Tért, fesztávot, átlót, ütközéseket,
falban rianást, pórusokban fényt,
porkavargás rendetlenjét pászmákban,
kottáznom kell gerendákban a percegést,
meg kell mérnem emléksűrűségét,
a szoba csendarányait -
hogy támaszt-e jól félfa és keresztléc
szárnyakban cella elég van-e
meg kell számolnom hány őrizetlen
hallgatás visszhangja rekedt idebent
és ablakot kell tárnom tovább
kívülem kergetőzzenek és hadd szökjön
minden zugba a hűs novemberi táj.
Fekhelynyi józanságot így remélhetek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.