Szomorú kis tûnõdés
Csillagtalan Csend jelzi fenn:
végesen győz a Végtelen.
Minden térben újabb terek,
s mind egyformán felejtenek.
Minden idő hulló Idő:
csak pusztulással békítő.
Minden Anyag hűtlen haza:
lélektelenül önmaga.
Minden karácsony Nincs-sziget.
Előbb-utóbb felsír hited.
Ülök a Nincsen Szigetén,
s eljátszom veled, Nincs-remény,
s olykor eljátszom veletek,
emberré nem lett emberek.
Nincs-hazában Nincs-égsziget:
nincs karácsonya senkinek.
Annak sem ki létét hiszi,
s a csillagcsend nem fáj neki.
Nincs-karácsony, Nincs-égsziget, -
mindegy: hiszed vagy nem hiszed.
Ülök a Nincsen peremén.
Nincs-csillagfényben Nincs-remény,
s ha Anyagban Anyagtalan,
annak is csak fájdalma van.
Bennem Múlt: ébredő halott.
Felsírnak volt-Karácsonyok,
és fáj e Múlt, nagyon-nagyon,
s Istene: Piros Csillagom.
Lehet, hogy egyszer visszatér,
s vérszín zenéje szívig ér.
Most csillagfénycsend jelzi fenn:
végesen győz a Végtelen.
Most az Anyag hűtlen haza:
lélektelenül önmaga.
Ó, volt-Karácsony, volt-Haza
volt-Égre képzelt Csillaga!
Egyszer majd fénye jelzi fenn:
végessel békül Végtelen,
s Utat talált az Úttalan?
A szívnek most csak búja van.
Ülök a Nincsen Szigetén.
Nincs karácsony és nincs remény,
csak térbe zárt hulló Idő,
Anyag, pusztítón békítő, -
... és egy-egy szívben képzete
létednek, szép Lélek-mese,
Álomhitünk isten-maga, -
ég feletti Ég Csillaga.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.