Ének
Értelme nincs sok,
Ha van is, csak kevés.
Passzívan létezünk,
A gondolat merész,
De passzívan halunk meg,
Futva a más elől,
S csak egynéhány bátor van,
Ki aktivitást jelöl
Halálneméül, és
Már úgyis vége van,
Autót vezetve, bortól ittasan,
Rendőrök ellen bősz csatában halni meg,
Párnák közt semmiképp, az idő nem éri meg,
Rohanva el, csak el, csak lenne vége már!
Kötél a nyakba,
Egy utolsó ugrás vár.
Onnan már mindegy, nem számít semmi sem.
Hol lesz a gyermek, ki sírva a pincében
Reszketve ácsorgott, felette apja
Halálos fintorral nézett rá lógva?
- két nap volt, ennyi csak, túl van rajta -
Hős volt, és mindent maga mögött hagyott
Árvákat, fájdalmat, győzelmet aratott.
Aktívan, büszkén ment szembe a halálnak,
A sötét pincében, hol csak patkányok járnak...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.