[elállt az ég]
elállt az ég
már csak eső esik
nézem a hegyen az erdőt
ott van, ezért nézem,
ezért nézek a hegyre,
a rajta látható erdő miatt,
hogy tényleg manók laknak-e
a lombkoronában,
azt nem mondtad meg soha
nem mesélted el,
vagy csak meséltél inkább
ahelyett, hogy megmondtad volna,
mit tudsz róluk
hogy te is nézted-e ezeket a
folyton változó hegyeket,
hogy szerinted is változnak-e
vagy csak rámhagytad
és lehet, hogy szerintem se
váltanak formát
csak színt, évszaknak megfelelően
persze, normális fák, normális rendben
vagy mégis manójáratokkal beszőtt
érhálózat-koronák
vagy az egész nem is érdekelt
vagy nem beszéltünk
róla, csak én találom ki
és még hány évig,
tudod, ezen gondolkodom,
mindegy, milyenek épp a fák,
töprengek,
meddig visszhangozhat
a hegyek közt egy mondat
mondjuk, hogy
“nincs anyám”
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.