Tüzet szít ma a félország
Reményt szül a másik
Az értünk égő parázson
Kenyerünket ketté osszák
Az éhenhalásig
Egyik fele tiétek
Másik fele miénk
Félbe tépett nép könyörög
Magyarok Istenének
Óvó kegyeiért
Az egyik fele gyűlölt
Másik fele áldott
Bélyeget hord szép homlokán
Megcsalt anyaságot
Így viszik a vérpadra
Most Magyarországot