Ima
Most égi folyókon bontok vitorlát,
hisz úgy érzem szivárványszíned illatát,
ha lomb csillan, aranyat hullajt az alkony,
s bárkám oldalán segítő kezeid látom.
Földgyermek vagyok, méhében hordott az éj,
a kelő napra várok, míg újra befogad az ég,
s magamra teríthetem újra jelképeid szőttesét,
mit nem láthat szemem, csillagok ősi seregét.
Add, hogy emlékezzek, s tekintetem fényed fogja fel,
engedd látnom, s éreznem mit nem mondhatunk el,
egyetlen percet, mint az örökkévalóság porát,
s álmom könnyebb lesz, míg harsányan dúl az ideát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Távoli hegyek önéletrajza (Miskolc, 2007)
Kiadó: szerzõi