Kislány és anya búcsúja
Látod azt a magas dombot ott a tetőn?
Menj szépen fel arra a dombra,
most nem mehetek veled.
Jól figyelj. Itt van ez az ösvény, amin most állunk. Ezen haladsz.
Ott fenn a tetőn lesz egy másik ösvény jobbra, azon mész.
Ha leértél, balra kis kunyhó, azt is elhagyod.
Most nagyon figyelj! itt megkérdezel egy nénit vagy bácsit, merre van a templom.
Oda menj kislányom.
Ott már minden jó lesz, meglátod.
A kistarisznyád ide teszem a nyakadba, jól vigyázz rá.
Ha kérdik honnan jöttél, ne mondj semmit.
Hogy ki lánya vagy, arra se felelj.
Meglásd minden jó lesz, ne félj. Na eredj. És ne nézz vissza.
(dátum ismeretlen)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.