A galambok Budapesten
Picassot keresik:
lerajzolnák
két merész szárnycsapással,
röptükkel metszve a szmogot;
de csak koldus-magyar szemekben
kavarják fel szórólapok
indulatait, míg morzsák
felett hadakoznak.
Gyurcsány pózol, intelligens
cipőtalpak nyoma alól,
de lehetne a másik, a harmadik...
mert a galambok ürítenek
és Picassot keresik Budapesten.