Lengni legalább
Nem gondolkozni jöttem délre,
de nem is megbutulni végleg,
turista nem itt lett belőlem,
ide már késztermékként jöttem.
Sorolhatnám, mi nem izgat, vagy
mi izgat még - de ez sem izgat,
idehoznak és hazavisznek,
idevisznek és hazahoznak.
Zászlóm három van, egy a horvát
odafent: vibrálnak a kockák,
másik a hajófar fölötti,
ez a magyar: enged előzni.
De a harmadik nincs kitűzve,
az itt csak olaj lenne a vízre,
fintor mosolyra, víz a tűzre,
otthon hagytam azt föltekerve -
fenemegette, ronda zászló,
lehangolná a társaságot:
semmilyen alapon egy senki
nagyon-nagyon szeretne lengni.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom, 2002/51-52