Aki szeretni akar
Aki szeretni akar, előbb féljen
Féljen a léptem árnyékától.
Rettegett imában kérje,
Hogy ne értsek a kéjek játékából.
Hogy süket, szűz szentség legyek,
Amit saját oltáron imádhat.
És csábító, bűnös istenek helyett
Ő lehessen a szentek királya.
Aki szeretni akar, előbb gyónjon
Sirasson el minden drága bűnt.
Olyanról is utálva szóljon,
Aminek a csábja még ki sem hűlt.
Bölcs legyen a kedvemért
És vétkek kegyelmétől tiszta.
Mert csak az rajonghat más lelkekért
Aki a saját botlásait szidja.
Amikor én akartam szeretni
Minden este gyóntam és féltem.
Vállalkoztam irgalmat keresni
És gyerek reményekkel kértem.
Arra vágytam, hogy kiterítsem,
És mellette térdelve imádjam őt
S rettegő kínjaimat felfeszítsem
Miket halálba vágyott élete szőtt.
Pedig aki szeretni akar, félnie kell
És aki engem szeret, rettegve éljen.
S ha minden szavam után lépnie kell
Éjjelente járni se féljen.
Aki szeretni akar, legyen gyenge,
S gyengeségben erőssé szerethető.
Hisz nem lehet annak igazi szentje,
Akinek a hatalma nem sebezhető.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.