Hullámtörés.
A szél sietve kapja fel a habot,
Mielőtt az a sziklának csapódik.
Amott sebesen lecsap egy sirály;
Fülembe csendül egy megtépázott
dallam-foszlány.
S a szél már a hajamba bők
Hajtű gyanánt rögzítve a
Magával hozott habot.
Dráma kint is, bent is;
A dallamfoszlány egy képet idéz
Árnyékosat, klausztrofóbiásat
Gyerek hajt karikát,
S az épületek agyonnyomják.