6 000 000 001
Poshadó vízben oldódó fertő állott édeskés illata
„Csak egy falatot”…itt az ima ma
Zsarnok tiszt a tisztessége fiát, szíjával neveli
Amaz vérző orral az Istent keresi
Amott a büdös csatornában nem csak patkányok élnek
A szabad emberek a fénytől félnek
Néger asszony a híd alatt, száz éve bluest dalol
Unokája ölébe az erőszak hatol
Csilingel a lányka hangja, de mérhetetlen szomorú
Édesanyja sírjánál…Száraz piciny koszorú
És ott a hatmilliárd-egyedik! borúsan néz a fejéből
Ismeri az embert, hallott a krisztusi erényről
Szeme sarka most is nedves, talán a fénytől lehet
A fal felé fordulva zokogni kezd, többet látott, mint eleget!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.