Csak a nyomorúság szüli a művészt tán,
ki táncolt már a halállal bús keringőt,
s a szenvedéssel kéz a kézben jár,
nem is találhatna ennél jobb szabadidőt.
A megelégedettség ritkán ont jó rímeket,
ostoba is ki foglalkozik ezzel,
feküdj inkább a sínekre és élvezd az életet,
legalább csak most, most az egyszer...