Saddam Husseinhez (Cozmának is)
Egyik sem különb a másiknál
De ennek gyászmise annak bitó jár!
Emezt egy percig sem sajnálom
Amannak vesztét úgyszintén! Nem bánom…
… Talán még- elég messze vagyok
A köztünk lévő „szent falak”, díszesek és nagyok
Volt már így nem egyszer, mert a közel - távol…
…kelet felől fúj a szél, lehetek akárhol
Egyik kutya, másik eb ,De szájkosár az nincsen
Selyempincsik farkasokat gyilkolnak „szent hitben”
S az istenadta pór népnek meghagyják a koncot
Mintha a nyakörve mellé, raknának kolompot
”Cirkuszt a népnek!” Őőőő.. Őrült, volt és okos
Felgyújtotta egész népét Ő a főkolompos
A mellette röhögőket, nem jegyzi a fáma
Csupán az ő neve nevet, gonoszan a mába
A mai nap emlékét, nem írja a korán….
…..hitt ő gyászos könnyet, Teste hamuporán
Mert lám, a dicsőség mindig ily’ múlandó
Így, vagy úgy …az ember hatalma halandó
Sok az üres kampó amely áldozatát várja
A siralomház kapuja, sarkig ki van tárva
”A kötél mellett álló bakó hosszú pengét élez”
Ma az Isten csupán tervez, de az ember végez!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.