"Csak" egy Magyar vagyok
Csupán egy magyar vagyok
A lobogóm az közös , a szívem csak az enyém
Sohasem akartam nemzetemből vagyont
„Csak egy magyar vagyok”
Nincsen „én” hivatalom …nekem nincs „nemzeti erény”
A sógorok nem miattam írják : NE LOPJATOK!
„Csak egy magyar vagyok”
Nem adtak lakást, mert szégyenlettem volna
Segély helyett behívót kaptam pecsét a végén
„csak egy magyar vagyok én”
Ismeretem orszá- GUNK -ban Baranya és Tolna
Nincs külön sajátos szó az anyanyelvem helyén
„csak egy magyar vagyok én”
Elmehettem volna én is a „kolbászból kerítés helyre”
Aláztak kik ma a múlt felé vakok
„Hiszen csak magyar vagyok”
Ha most neked fáj a szó mi apellál őszinteségemre’
Én akkor boldog vagyok, mert megértést tán kapok
„Hiszen csak magyar vagyok”
De
„ itthon vagyok….s , ha ….néha ….lábamhoz térdepel…………egy-egy …bokor”
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.